Zlodej zničil rodiny včelstiev. Muž vystrašil starších manželov. Obvinený mladík predával drogy.

19.03.2012 Celý región

Zlodej zničil rodiny včelstiev:
Policajti zo Svitu včera začali trestné stíhanie pre prečin krádeže. Doposiaľ neznámy páchateľ v dobe od 15.11.2011 do 17.03.2012 v Liptovskej Tepličke v lokalite Vikartovský Mlyn vošiel na pozemok poľnohospodárskeho družstva na ktorom sa nachádza včelársky kočovný voz. Pričom z neho ukradol drevený hobľovaný obklad, muškársku udicu, udicu na pstruhy, ručné náradie: ručné pílky, kladivo, krompáč, železné hrable a prednú nápravu s kolesami. Taktiež neodbornou manipuláciou páchateľa došlo k úhynu piatich rodín včelstiev. Celková škoda spôsobená krádežou a poškodením bola vyčíslená na takmer 1.000,-EUR.

Muž vystrašil starších manželov:
Prešovský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 36 ročnému Prešovčanovi z prečinu porušovania domovej slobody. Obvinený muž dňa 17.3.2012 vo večerných hodinách vošiel na pozemok vo Veľkom Šariši na Ulici Hlavnej. Cez neuzamknutú bránku prišiel k vchodovým dverám rodinného domu, kde lakťom rozbil ich sklenenú výplň a cez vzniknutý otvor vo dverách prestrčil ruku, ktorou si za pomoci kľúča odomkol dvere. Pričom tieto otvoril a vošiel do kuchyne rodinného domu, kde zotrval až do príchodu jedného z obyvateľov tohto rodinného domu a ďalších osôb prítomných v rodinnom dome. Obvinený muž ani po opakovaných výzvach manželov, nechcel opustiť priestory kuchyne. Preto bola na miesto privolaná policajná hliadka. Muž svojím konaním spôsobil manželom zatiaľ nevyčíslenú škodu. Obvinený muž bol políciou zadržaný a hospitalizovaný na Psychiatrickom oddelení.

Obvinený mladík predával drogy:
Humenský vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 23 ročnému mladíkovi zo Sniny pre obzvlášť závažný zločin nedovolená výroba omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Obvinený od mesiaca január 2012 až doposiaľ si na neznámom mieste zadovažoval drogy a to konkrétne marihuanu a hašiš, ktoré následne predával v meste Snina a inde rôznym osobám. Zároveň tieto látky prechovával v mieste svojho trvalého bydliska a inde a to až do dňa 16.3.2012. Pričom pri domovej prehliadke bolo u neho nájdené aj igelitové vrecúško s logom zeleného kríža a s obsahom zelenej sušiny, váha nezistenej značky v obale CD, igelitové vrecúško s obsahom zeleno - hnedej sušiny zlisovanej v celku, drvička s obsahom zelenej sušiny a nôž striebornej farby, ktoré následne sám vydal. Taktiež pri domovej prehliadke bola nájdená zelená sušina v dvoch igelitových vrecúškach a zlisované hnedo - zelené tehličky zabalené v celofáne (spolu 5 ks veľkých tehličiek a 1 ks malej).
Podľa predbežného znaleckého skúmania igelitové vrecúško modrej farby s obsahom neznámej zelenej rastlinnej sušiny, obsahovalo vysušené vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti 61,13 g, z ktorých by bolo možné vyrobiť od 267 do 611 obvykle jednorazových dávok drogy. Igelitové vrecúško bielej farby s obsahom neznámej zelenej rastlinnej sušiny, obsahovalo vysušené vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti 16,40 g, z ktorých by bolo možné vyrobiť od 102 do 164 obvykle jednorazových dávok drogy. Pričom 6 ks zeleno – hnedých tehličiek obsahovalo vysušenú živicu (hašiš) z rastlín rodu konope, z ktorých by bolo možné vyrobiť od 2252 do 6756 obvykle jednorazových dávok drogy. Podľa vyčíslenia hodnoty zaistenej drogy, by jej predajom konečnému spotrebiteľovi na čiernom trhu mohol obvinený získať finančnú hodnotu vo výške najmenej 5.250,-EUR.
Obvinený Sninčan bol políciou zadržaný a umiestený do cely policajného zaistenia. Zároveň bol podaný návrh na vzatie obvineného do väzby.
 

Vyberte región